Elmander om svært efterår: Fodbold blev en belastning

Skrevet af admin

12/01/2015

Dagens topnyheder

Der var langt fra "den gamle" Johan Elmander til den udgave, Brøndbys publikum fik at se i efteråret, hvor den svenske angriber ikke nåede i nærheden af det høje niveau, han havde i sin første periode i klubben fra 2004 til 2006.

Elmander erkender da også, at fodbold havnede langt nede på prioriteringslisten, da hans far døde efter kort tids sygdom i sensommeren.

- Det var en svær tid. Jeg kunne ikke rigtigt fatte det. Det er nok en beskyttelsesmekanisme, man har, at man skubber det til side, siger Johan Elmander til TT.

- Jeg troede, at fodbold skulle være en slags redning, så jeg kunne fokusere på noget andet, men det blev tværtimod nærmest en belastning. Et bump på vejen.

Farens død gjorde, at Elmanders længe ventede comeback i dansk fodbold måtte udsættes i nogle uger.

Siden blev det til 12 superligakampe og kun et mål for den svenske angriber, men han mener selv, at lysere tiden venter forude.

- Jeg tror, jeg er kommet et stykke af vejen, selv om der stadig kommer hårde tider.

- Jeg har talt meget om det, forsøgt at være så åben som muligt. Vender man det indad, bliver det kun værre - i hvert fald for mig. Klubben har støttet mig vældig godt, og jeg har været meget sammen med min familie, forklarer Johan Elmander.

Svenskeren har kontrakt med Brøndby frem til sommeren 2016.

/ritzau/