Elmander siger nej tak til det svenske landshold

Johan Elmander var som ventet ikke med i Sveriges trup på 24 mand til de to playoffkampe mod Danmark, hvor den samlede vinder kommer til EM i Frankrig næste sommer.

Den 34-årige Brøndby-angriber bliver heller ikke aktuel for landsholdet i fremtiden. Han har meddelt landstræner Erik Hamrén, at han ikke længere står til rådighed.

Han har dermed ikke nogen forhåbning om at komme med i en eventuel svensk bruttotrup til EM næste sommer, selv om han heller ikke smækker døren helt i.

- Det har jeg opgivet det seneste år. Jeg er kommet længere og længere væk fra landsholdet. Jeg har haft en snak med Erik, og der sagde jeg nej tak, da jeg gerne vil stå over.

- Det er bedre, at andre tager et skridt frem, siger Elmander til aftonbladet.se.

Dermed blev Elmanders sidste optræden for Sverige - og nummer 85 i karrieren - landskampen mod Iran i marts.

Elmander er på det seneste blevet brugt som succesrig indskifter hos Brøndby, for hvem han har scoret i de seneste tre superligakampe.

Stoppet på landsholdet handler om at give plads til andre og yngre kræfter ved siden af den selvskrevne Zlatan Ibrahimovic.

- Zlatan spiller altid 90 minutter, og nu er vi begyndt at spille 4-4-2. Jeg kunne stadig godt bidrage med min rutine, hvis der skulle ske noget med de andre.

- Vi har manglet gode angribere de seneste år, men det gør vi ikke længere med Marcus Berg, Ola Toivonen, Isaac Kiese Thelin, John Guidetti, og hvad de hedder.

- Angrebet er blevet stærkere nu. Og jeg forstår, at man skal satse på fremtiden, og så skifter man ikke en 34-årig Elmander ind i stedet. Så det var en ganske naturlig beslutning, siger han.

Elmander, som fik sin debut for Sverige i 2002, har kontraktudløb med Brøndby efter denne sæson.

- Jeg ved ikke, hvad der sker. Kroppen har det rigtigt fint. Men om jeg forlænger her eller flytter hjem til Sverige, det har jeg ingen anelse om, siger Elmander.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip