Elton John og Lady Gaga til angreb på Rusland

I sidste uge udtalte Madonna sin fordømmelse af landets behandling af homoseksuelle og hun har fået følgeskab.

Johns kritik kom under en koncert i russisk grund. Den britiske popridder spillede fredag aften i Moskva, hvor han risikerede voldsomme repressalier ved at fordømme den kontroversielle lovgivning fra scenen. Dette kan i yderste konsekvens komme til at koste John 15 dages fængsel og en heftig bøde.

Sangeren fortalte sit publikum, at han blev ked af det, da Rusland i sommer indførte forbud mod propaganda for homoseksualitet over for mindreårige. »Det er efter min mening umenneskeligt og det isolerer folk«, sagde John, som også dedikerede sin udsolgte koncert til den homoseksuelle moskovit Vladislav Tornovoi, der tidligere på året blev dræbt på grund af sin seksualitet.

John er flere gange blevet opfordret til at boykotte Rusland, men fastholder, at han foretrækker at fortsætte sine koncerter og tage kampen op. »Det er forfærdeligt, hvad der foregår i Rusland, men jeg er kommet der siden 1979 og folk fra det homo- og biseksuelle miljø vil gerne have, at jeg fortsætter. Jeg vil ikke bare lade dem i stikken«, sagde sangeren fornylig til BBC.

Gaga går mere radikaldt til værks. Hun opfordrer til boykot af Vinter-OL. »Jeg mener ikke, vi bør deltage overhovedet. Jeg ved ikke, hvordan de fantastiske atleter, som træner hårdt til begivenheden, har det med min holdning, men jeg synes, det er forkert, at så mange nationer styrker økonomien i et land, der forfølger og tæver homoseksuelle«, siger Gaga til den britiske talkshowvært Alan Carr.

Siden det russiske parlament i juni, vedtog den omstridte homolov har kunstnere fra hele verden lagt afstand til Rusland og opfordret deres regeringer til at boykotte vinter-OL.

Cher har eksempelvis takket nej til at synge ved åbningsceremonien i Sochi den 7. februar.

Dagens Gossip