Elton John tildelt ny ikonpris

Udmærkelsen kommer fra brancheorganisationen British Phonographic Industry, BPI, og er døbt Brits Icon Award. Den skal fremover én gang om året tildeles en kunstner, som har ydet noget helt eksceptionelt på plade og live.

»Der skal være tale om præstationer, som har gjort varigt indtryk på nationens kulturliv«, fastslår BPIs formand Geoff Taylor i en udtalelse og fortsætter om valget af den første modtager: »Elton John er en af de kunstnere, som har opnået et niveau af kreativitet, originalitet, global anerkendelse og kommerciel succes, der gør ham selskrevet til at blive fejret som et sandt kulturelt ikon«.

Prisen er en opmuntring til den sygemeldte popridder, som får ikonprisen overrakt ved en velgørenhedskoncert i sensommeren.

Den 66-årige sanger og sangskriver måtte fornylig aflyse resten af sin europæiske sommerturné, da han fik konstateret blindtarmsbetændelse med komplikationer. BPI regner dog med, at John er på højkant igen inden koncerten i London den 2. september, så han kan lade sig hylde.
Efter planen kvitterer sangeren med et udvalg af sine hits og smagsprøver på det nye studiealbum »The Diving Board«, der kommer på gaden i midten af september.

»Det er en kæmpestor ære at få mit arbejde anerkendt på denne måde og jeg ser virkelig frem til at deltage i denne specielle begivenhed«, lyder det i en udtalelse fra John.

Billetterne ventes revet væk, når salget åbner i morgen formiddag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip