Elvis’ »datter« sagsøger dansk mediehus for millioner

Den svenske kvinde har tidligere kaldt sig Lisa Johansen, men underskriver sig i dag som Lisa Marie Presley. Kvinden hævder, at hun voksede op på Elvis Presleys Graceland, men efter hans død i 1977 blev hun sendt til Sverige på grund af frygt for bortførelse. Hun påstår desuden, at kvinden, som verden i dag kender som Elvis’ datter, Lisa Marie Presley, er en svindler.

JP/Politikens Hus og Ulrik Haagerup er ikke de eneste, den svenske kvinde kræver penge af. Stævningen tæller ifølge Mediawatch blandt andre det svenske Skatteverket, et svensk elselskab og en kommune.

Anklagerne varierer, men den overordnede påstand er, at de sagsøgte har deltaget i en sammensværgelse, der skulle chikanere kvinden, hendes familie og ødelægge hendes mulighed for at bevise, at hun virkelig er Elvis’ datter. Hun hævder, at hun har lidt skader for et samlet beløb, der svarer til cirka 4,3 milliarder danske kroner.

Grunden til, at kvinden nu har stævnet JP/Politikens Hus og Ulrik Haagerup ved distriktsretten i Tennessee, er, at Haagerup, der i dag er nyhedsdirektør i DR, tilbage i 1990erne underskrev en kontrakt, der gav Jyllands-Posten frie tøjler til at undersøge sagen samt sikrede avisen eneretten til historien, hvis den viste sig at holde vand. Kontrakten gav til gengæld kvinden brugsretten til det bevismateriale, journalisterne gravede frem.

Da historien ikke kunne dokumenteres, skrev Jyllands-Posten ikke et ord om kvinden eller sagen. I dag mener hun, at avisen har overtalt hende til et samarbejde og derefter ødelagt bevismateriale for at hindre hende i at bevise sin historie i en retssag.

Det lader dog ikke til, at stævningen kommer til at ødelægge Ulrik Haagerups nattesøvn:

»Det tager jeg fuldstændig roligt. Det undrer mig, at hun mener, at der er et stort komplot, der arbejder mod hende, men det fortæller jo en hel del,« siger han til Mediawatch.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip