EM-billet vil styrke Morten Olsens gode eftermæle

Efter 15 år som fodboldlandstræner er Morten Olsen i gang med sin sidste kvalifikationsturnering. Hidtil har han kvalificeret Danmark til fire ud af syv slutrunder, den seneste ved EM i 2012.

En række personligheder i den danske fodboldverden har delte meninger om, hvorvidt Olsen allerede har sikret sig et godt eftermæle, eller om det står og falder med en dansk kvalifikation til EM næste år via de forestående playoffkampe mod Sverige.

* Sepp Piontek, tidligere landstræner for Danmark i perioden fra 1979 til 1990:

- Selv om vi ikke kvalificerer os til EM, har Morten gjort så meget for dansk fodbold i så mange år. De fleste kan anerkende hans store betydning for dansk fodbold, og at han er en udmærket træner.

- Men de sidste resultater betyder mest, da det er dem, man husker bedst. Derfor vil det være godt at kvalificere sig til Frankrig og gøre det godt der. Det sidste indtryk skal gerne være positivt.

- Selv om Morten siger, at eftermæle ikke betyder noget for ham, så tror jeg, det betyder noget. Det er noget, han siger, fordi han ikke vil snakke om sig selv.

- Det er positivt, når folk mange år efter spørger, "kan du huske det og det"? Så ved man, at man har betydet noget.

* Per Frimann, tidligere landsholdsspiller og nu ekspertkommentator for TV3.

- Jeg synes, hans gode eftermæle er på plads. To kampe mod Sverige skal ikke definere 15 år som landstræner. Man bør anerkende ham for at have haft indflydelse på talentudviklingen som den første landstræner nogensinde.

- Han har også haft indflydelse på den måde, vi mener, god fodbold skal spilles på. Derfor er vi også meget kritiske, fordi han skal leve op til, at landsholdet spiller underholdende fodbold.

- Om han vil få bred anerkendelse, er jeg ikke sikker på. Men når han stopper, og vi kan se det i et lidt større perspektiv, håber jeg, det vil gå op for mange, hvor meget han har bidraget med.

* Andreas Kraul, formand for Danske Sportsjournalister, der har fulgt landsholdet gennem en årrække for DR:

- Overordnet set har hans tid været succesfuld. Med et begrænset materiale har han ført Danmark til en 1/8-finale ved VM (2002) og en EM-kvartfinale (2004). Det satte baren højt.

- Men skal han huskes som en succesfuld træner, nytter det ikke noget, at kun den første tid gav gode resultater. Derfor betyder en EM-billet meget for hans eftermæle. Ellers vil de to sidste kvalifikationer være kiksede, og folk vil sige, han skulle være stoppet fire år tidligere.

* Lars Jacobsen, nuværende landsholdsspiller under Morten Olsen:

- Kampene mod Sverige betyder intet for min opfattelse af Olsen. Jeg kender hans kvaliteter. Men i offentligheden vil det sikkert betyde meget, om den sidste turnering ender i succes eller fiasko, da man lever meget i et øjebliksbillede.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip