EM: Dansk tålmodighed skal stække kontralyn

Hvis Østrig skal have en mulighed for at besejre Danmark i aftenens kamp ved EM i håndbold, så kræver det, at alpenationens kontrafase fungerer perfekt.

I centrum for den er venstrefløjen Raul Santos og højrefløjen Robert Weber, der scorede henholdsvis fem og syv mål i 30-20-sejren over Tjekkiet i den første kamp i gruppe A.

Nøglen til at sikre Danmark den ventede sejr er derfor at få stoppet den østrigske kontrafase.

- Vi skal undgå at lave dumme fejl i vores eget angrebsspil, siger Lasse Svan Hansen.

- Kan vi holde styr på bolden og køre de ting fuldt igennem, som vi vil i angrebet, så ved vi nogenlunde, hvornår afslutningerne kommer. Dermed kan vi være forberedte på at løbe den anden vej og fjerne Østrigs førstebølgekontra, siger han.

Højrefløjen fra Flensburg-Handewitt kender udmærket Robert Weber og Raul Santos, der begge optræder i Bundesligaen.

Kan danskerne stække de østrigske fløjlyn i kontrafasen, er en dansk sejr ikke langt væk, vurderer Lasse Svan Hansen.

- Deres andenbølge på kontra er nærmest ikke-eksisterende, fordi de skal skifte to mand ud mellem forsvar og angreb. Så kan vi lukke ned for førstebølgen, er vi kommet et godt stykke vej.

- Men hvis vi ikke har tålmodigheden i vores angrebsspil og lukker dem ind i kontrafasen, så får de en masse nemme mål, og så kan de blive farlige.

- Der er ingen grund til at lade dem smage blod. Så hvis vi er der fra start, så vinder vi helt sikkert, siger Lasse Svan Hansen.

Danmark vandt 29-21 over Makedonien i den første kamp ved EM.

Kampen mod Østrig i Jyske Bank Boxen i Herning begynder klokken 20.30.

/ritzau/

Dagens Gossip