EM er sidste chance for svømmere med OL-drømme

I næste uge er det sidste udkald for svømmere med ambitioner om at svømme i det olympiske bassin i Rio til sommer.

Den sidste chance for at kvalificere sig til OL er nemlig ved EM i London Aquatics Centre, der varer fra 16. til 22. maj.

Danmark stiller med ti svømmere til EM. De syv er allerede udtaget til legene i Rio, mens tre stadig har mulighed for at klare OL-kravene.

I skrivende stund har Danmark 13 svømmere udtaget til OL, og det er altså sidste chance for at få flere med. Fokus ved EM vil dog ikke kun være på OL.

- Deltagelsen i EM tjener et tosidet formål i vores olympiske sæson. Dels er det en mulighed for allerede kvalificerede OL-svømmere til at inkludere EM som en del af deres olympiske forberedelse.

- Dels er det en sidste mulighed for danske svømmere til at kvalificere sig til OL, siger Lars Green Bach, sportschef i Dansk Svømmeunion i en pressemeddelelse.

De danske svømmere til EM, der stadig ikke har en plads ved OL, er Julie Kepp Jensen og Sarah Bro, der begge stiller op i 4x100 meter fri holdkap. Derudover skal Emilie Beckmann prøve at sikre sig en OL-plads i 100 meter butterfly.

I kvindernes 100 meter butterfly forudsætter kvalifikation til OL opnåelse af en kravtid, mens det i holdkappen handler om at svømme på en tid, der placerer holdkappen i top 16 på verdensranglisten per 1. juni 2016.

Ved EM deltager også syv svømmere, som allerede er klar til OL. Det er Anton Ørskov Ipsen, Viktor Bromer, Søren Dahl, Rikke Møller Pedersen, Mie Nielsen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume.

Lars Green Bach glæder sig til at se de rutinerede svømmere til EM, som kan give svømmerne et fingerpeg om, hvor de befinder sig formmæssigt inden Rio.

- Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at vi vil opleve en masse gode danske løb, og at vi vil se danskere på medaljepodiet, siger han og tilføjer:

- Endelig glæder jeg mig til at se, om vi kan toppe vores OL-kvalifikation med yderligere nogle svømmere, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip