EM-kval: Danmark slutter ude mod Portugal

Det danske fodboldlandsholds vej mod EM-slutrunden i Frankrig i 2016 slutter med en svær udekamp mod Portugal.

Turneringen indledes hjemme 7. september mod Armenien, der vandt 4-0, sidste gang landsholdet besøgte Parken.

Danmark - der ud over Armenien og Portugal også kæmper med Albanien og Serbien om EM-billetterne - møder i gruppens allersidste runde Frankrig i en kamp, der er uden pointmæssig betydning.

Og særligt det forhold bekymrer landstræner Morten Olsen.

- Det, som jeg sådan overordnet har et problem med, det er, at vi sidder over i sidste runde. Det bryder ingen sig om.

- Mens vi møder Frankrig i den sidste runde, så spiller Serbien mod Portugal. Hvis de begge mangler et point for at kvalificere sig der, så kan de jo blive enige om det.

- Men vi må gøre vores arbejde ordentligt, så vi kan spille en venskabskamp mod Frankrig og glæde os over, at vi allerede har kvalificeret os. Så er det de andre, der må kæmpe om anden- og tredjepladsen, siger Olsen.

Frankrig er automatisk kvalificeret som vært for EM og spiller testkampe mod alle hold i Danmarks gruppe, fordi der i den gruppe er et hold færre end i de øvrige.

Det er det forhold, der har ført til den uheldige situation for det danske landshold.

Også det komprimerede kampprogram finder landstræneren problematisk.

- Med det nye koncept har vi kun to hviledage efter kampen i Tirana og før kampen mod Portugal i København, siger Morten Olsen.

EM-slutrunden udvides fra 16 til 24 hold, og dermed bliver det lettere at kvalificere sig.

Tidligere har det været kvalifikationsgruppernes to bedste hold, der har kvalificeret sig til slutrunden. Men nu går den bedste treer også videre, og de resterende otte treere mødes i en playoff-runde, hvor der dystes om de resterende fire pladser.

Ved slutrunden vil der være seks grupper, hvor de to bedste hold i hver gruppe går videre til knockoutfasen. Derudover avancerer de fire bedste treere også til knald-eller-fald-kampene.

Slutrunden afvikles i Frankrig i sommeren 2016.

/ritzau/

Dagens Gossip