EM: Montenegro vinder og venter på Danmark i semifinale

17/12/2014

Hvis Danmarks håndboldkvinder onsdag aften får mindst uafgjort i den afsluttende kamp i mellemrunden mod Spanien, så bliver Montenegro modstanderen i semifinalen.

Det står klart, efter at de forsvarende europamestre onsdag besejrede Sverige 30-29 og sikrede førstepladsen i gruppe 2.

Det skete efter en forrygende anden halvleg, hvor Montenegro fik vendt et truende nederlag til sejr.

Montenegro blev svækket tidligt i kampen, da Suzana Lazovic fik et direkte rødt kort for en voldsom tackling på Linnea Torstensson.

Sverige førte 18-13 ved pausen, men montenegrinerne kom igen i en meget spændende anden halvleg og fik kontakt ved 26-26.

Det svenske hold, der har imponeret stort ved EM under ledelse af danske Helle Thomsen, er nu pludselig afhængig af, at Holland ikke vinder stort over Frankrig i de to holds indbyrdes kamp.

Sveriges målscore er ni mål bedre end Hollands.

Montenegro vinder gruppen med otte point, mens Sverige er noteret for syv point.

Både Frankrig og Holland har fem point, men eftersom Frankrig har tabt til Sverige tidligere ved EM, kan franskmændene ikke komme videre ved pointlighed med svenskerne.

Det kan Holland derimod godt, fordi hollænderne har spillet uafgjort mod Sverige.

Danmark møder senere onsdag Spanien i gruppe 1.

Norge har allerede sikret førstepladsen i gruppen, og gruppetoeren skal derfor møde Montenegro i semifinalen.