EM på kortbane er træning for de danske profiler

Tre af Danmarks bedste svømmere har meldt afbud til det EM på kortbane, der onsdag gik i gang i Israel.

Årsagen er, at stævnet ramler sammen med forberedelserne til deres altoverskyggende mål næste år: OL i Rio.

Det betyder, at hverken Lotte Friis, Rikke Møller Pedersen eller Mie Ø. Nielsen er at finde i bassinet ved EM-stævnet i Israel.

- For nogle af svømmerne har det været vigtigt at have fokus på langbanen, og for dem ville et EM være et forstyrrende element i forberedelsen til OL, lyder det fra Lars Green Bach, der er sportschef i Dansk Svømmeunion.

EM er dog ikke helt uden deltagelse af danske profiler. Både Jeanette Ottesen og Viktor Bromer stiller til start ved stævnet i Israel.

Og onsdag morgen var Viktor Bromer den første danske svømmer i vandet ved stævnet. Det blev dog ikke til en semifinaleplads i første omgang for den danske profil, der var i aktion i 100 meter butterfly.

Danmark havde også tre af de yngre svømmere i vandet onsdag formiddag - heller ikke her blev det til avancement.

For de to danske profiler ved stævnet, Jeanette Ottesen og Viktor Bromer, fungerer stævnet også primært som træning, siger Lars Green Bach.

- Det er vigtigt for dem at deltage i nogle stævner, hvor de kommer helt ud og bliver udfordret maksimalt på internationalt niveau. Så i forhold til deres træning giver det god mening for dem at være her og bruge det som forberedelse til OL.

Ud over Jeanette Ottesen og Viktor Bromer deltager Julie Aglund Lauridsen, Sarah Bro, Emilie Beckmann, Magnus Jákupsson og Julie Kepp Jensen ved stævnet.

- Vi glæder os til at se, hvordan de fem yngre svømmere håndterer at være under konkurrencepres, siger sportschef Lars Green Bach.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip