EM: Stjernestreg stempler ind på rystet spansk hold

Spanien sendte mandag stregspilleren Julen Aguinagalde i aktion ved EM, da verdensmestrene med nød og næppe slog Østrig 28-27.

Stjernen viste straks, at han kan blive særdeles afgørende for Spaniens chancer for at vinde EM.

Aguinagalde scorede otte mål for spanierne, og i en skidt spansk indledning var det den nye mand, der sørgede for, at Spanien kunne holde trit med et tændt østrigsk hold.

Selv om østrigerne allerede før kampen havde udspillet deres medaljechancer, så leverede de en stærk indsats. Det kom åbenbart bag på de spanske favoritter, som slet ikke var oppe i samme omdrejninger som mod Danmark.

Især den berygtede kontrafase var stort set ikke eksisterende hos spanierne og tegn på, at favoritterne ikke spillede sig helt ud.

Til trods for det spanske sløseri, så er der ingen tvivl om, at Spanien står stærkere nu med Aguinagalde på holdet end for to dage siden. Kielce-spilleren var ikke med, da sydeuropæerne i lørdags tabte 28-31 til de danske værter.

Julen Aguinagalde vil uden tvivl volde Danmark store problemer, hvis de to mandskaber skulle møde hinanden i en eventuel finale.

Den store, stærke stregspiller, som har været ude med en skade i den første EM-uge, blev sparet, når favoritterne skulle forsvare. I angrebet fik han næsten fuld spilletid.

Med sejren, der var i fare helt frem til sidste sekund, hvor Viktor Szilagyi brændte Østrigs sidste skud, holder Spanien ligesom de danske EM-værter kursen mod semifinalerne.

På onsdag kan spanierne endegyldigt sikre sig en plads blandt turneringens sidste fire hold, når holdet møder Makedonien.

Danmark kan allerede i aften sikre sig en plads i semifinalen, når Ulrik Wilbeks mandskab klokken 20.30 møder Ungarn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip