Embedslæge: Klordampe kan skade lungerne

»Hvis man bliver udsat for klordampe, så kan man opleve irritation fra luftvejene. Det vil blandt andet være hoste og svie, kvalme og utilpashed og eventuelt opkast. Men det er altså symptomer fra luftveje, der er de særlige ved klordampe,« forklarer embedslæge i Sundhedsstyrelsen, Helene Bavnhøj Hansen.

Torsdag modtog Midt- og Vestjyllands Politi en anmeldelse om, at 46 børn og ni voksne, der under en sommerlejr i Jylland, var blevet indlagt med mulig klorforgiftning efter, at de havde opholdt sig i en svømmehal i byen Tarm.

»For så vidt jeg er oplyst, er det, der er tale om her, et spørgsmål om, hvorvidt det vil være et forbigående fænomen. Men hvis man bliver udsat for meget kraftige dampe, så vil kan det være meget alvorligt,« siger embedslæge Helene Bavnhøj Hansen.

Efterfølgende undersøgelser har vist, at en luftfugtighedsmåler i svømmehallen i Tarm var gået i stykker. Det forsagede efterfølgende en høj koncentration af klordampe i luften. Embedslægen har efterfølgende opfordret alle, der har opholdt sig i svømmehallen, til at søge egen læge, hvis de oplever irritation ved luftvejene.

»Hvorvidt symptomerne hos dem, der ikke går til læge, vil gå i sig selv igen, er et spørgsmål om sværhedsgraden. Hvis man eksempelvis har astma i forvejen, så kan man godt opleve længerevarende irritation. Derfor bør man gå til lægen, hvis man har oplevet problemer, efter at have været i svømmehallen«, siger Helene Bavnhøj Hansen.

Dagens Gossip