Emil Holst taber dramatisk finale ved European Games

Modstanden var for hård for herresinglen Emil Holst, som tabte søndagens badmintonfinale ved European Games i Baku. Dermed endte det med en dansk sølvmedalje.

Ottendeseedede Emil Holst led et 12-21, 21-23-nederlag til den tredjeseedede spanier Pablo Abian, som var bedst i de fleste af badmintonspillets facetter.

Emil Holst virkede for ivrig i første sæt, og han blev irriteret, da fjerbolden lavede hul og sad fast i ketsjeren midt i en duel, hvor spanieren kom foran med 14-9.

Spanieren bragte sig efterfølgende foran 17-9, og så var det sæt reelt afgjort. Trods et par sene danske reduceringer, så var det kun til pynt.

I andet sæt kom Emil Holst bedst fra start med en 2-0-føring, men spanieren svarede godt igen og vendte det til 3-2-føring.

Parterne fulgtes pænt ad frem til stillingen 5-5, inden Emil Holst investerede mere i kampen og varierede sit spil fornemt blandt andet med en smuk baghåndssmash til 8-5-føring.

Det blev også til dansk 9-5-føring, men spanieren fik reduceret til 7-9 og knyttede næven, som om han lugtede blod.

Emil Holst viste mere overskud på dette tidspunkt af kampen, og han avancerede af samme grund til 12-7, mens spanieren fysisk virkede mere træt end danskeren.

Alligevel smed Emil Holst en 15-10-føring over styr, spanieren reducerede til 15-16, 17-18 og 18-19, inden det også blev 20-20.

Pablo Abian råbte nogle gloser på spansk og knyttede næven, og med sveden drivende ned af sig viste han klassen til slut.

Danskeren reddede en matchbold ved 20-19, missede en sætbold foran 21-20, inden han tabte 21-23 i den dramatiske afslutning.

Den 30-årige spanier viste muskler og bankede sig selv på brystkassen i vild jubel over guldmedaljen.

/ritzau/

Dagens Gossip