Emilys historie: Derfor ammer jeg ikke min søn

29. januar i år kom det lille mirakel, drengen Lincoln til verden. Han var det lykkelige resultat på en flere år lang kamp for livet, som hans mor Emily Wax-Thibodeaux måtte gå igennem.

Den 40-årige journalist på Washington Post har fra startet ikke været i stand til at amme Lincoln. Men knap var han blevet født, før hun følte sig dømt og fornedret af sundhedspersonale, der mente, at amning var det eneste rigtige.

- Sandheden er, at jeg er en brystkræft-overlever og efter en dobbelt mastektomi og rekonstruktion, som nok reddede mit liv, var jeg simpelthen ikke i stand til at amme, skriver hun i et essay på Washington Post.

Læs også: Billedgalleri: Kvinder over hele landet viste bryster i prostest

Alligevel mente en af amme-vejlederne på hospitalet, at det var værd at prøve. Måske ville mælk løbe til, og måske ville hun kunne amme fra sine armhuler, lød den overraskende besked.

- Det føltes særligt udmattende, fordi dette var første gang i næsten et årti, at jeg kunne glemme alt om kræft og nyde, at jeg havde haft en relativt nem graviditet og født et sundt barn, skriver Emily Wax-Thibodeaux.

En mastektomi går ud på at fjerne alt brystvæv, og der er derfor overhovedet ingen produktion af mælk. Og skulle Emily Wax-Thibodeaux alligevel producere mælk, ville hun blive ramt af en dødsangst - det ville betyde, at kirurgen ikke havde gjort sit arbejde godt nok, og at der derfor stadig var muligt at få brystkræft.

Læs også: Kendt skuespiller ammer sin fire-årige datter: Lærke skal selv sige stop

Emily Wax-Thibodeaux fortæller, at hun er blevet belært om, at amning altså er bedst af mødre på hendes yoga-hold, fremmede på cafeer og i parken, og selv af familie og venner.

Efter hun har skrevet om sine oplevelser har hun fået utallige henvendelser fra andre mødre, der heller ikke har kunnet amme deres børn, og som også har følt omverdens fordømmelse.

- Der er en følelse af, at du er mere overlegen som mor, hvis du kan amme. Men moderskab handler om så meget mere, siger Emily Wax-Thibodeaux til today.com.

 

Dagens Gossip