Eminem må forsvare sprogbrug igen

Kritikken regner ned over Eminem igen. Han får hug for sit sprog på skæringen »Rap God«, der er at finde på hans nye album »The Marshall Mathers LP 2«.

Rapperen beskyldes for at udvise foragt for homoseksuelle, men afviser, at der er noget at komme efter. Eminem påpeger i et interview med Rolling Stone, at hans venskab med Elton John og hans støtte til ægteskab mellem to personer af samme køn burde udtrykke det hele, når det gælder hans holdning til homoseksuelle.

»Jeg ved snart ikke, hvordan jeg skal sige detteher uden at sige det på samme måde, som jeg har gjort 117 gange før, men ordet svans er altså bare et, jeg bruger fra min tid som battle-rapper. Det havde ingen særlig betydning dengang og blev brugt frit - ligesom når man kaldte nogen røvhul eller kælling«, forklarer Eminem og fortsætter:
»Det har noget at gøre med, at jeg gerne vil have friheden til at sige, hvad jeg vil. Jeg lukker jo så meget lort ud for sjov og gør grin med så mange, også mig selv«.

Hiphop-stjernen fastslår, at han er blottet for fordomme: »Den rigtige mig har overhovedet ingen problemer med bøsser, hetero’er eller transseksuelle. Jeg glæder mig over, at vi lever i en tid, hvor man efterhånden kan leve og udtrykke sig, som man vil«, siger han og
tilføjer: »Jeg har lavet dettehér i 14 år og er ret sikker på, at folk kender forskel på min personlige holdning til tingene og de figurer, jeg skaber i min musik. Hvis ikke de fatter det nu, kan jeg næppe gøre noget for at ændre deres opfattelse«.

Den nye plade er Eminems ottende studiealbum og kommer på gaden i dag.

Dagens Gossip