Emiraterne sender mestrene ud af Asian Cup

23/01/2015

De forsvarende mestre fra Japan er overraskende ude af Asian Cup.

Storfavoritterne måtte fredag se sig besejret af De Forenede Arabiske Emirater i kvartfinalen efter et opgør, der blev afgjort i en straffesparkskonkurrence.

Japanerne dominerede kampen totalt, efter en tidlig 1-0-føring efter syv minutter til de upåagtede modstandere.

I den ordinære spilletid havde Japan hele 32 skudforsøg mod mål. Først i slutfasen lykkedes det Gaku Shibasaki med en udligning til 1-1 at tvinge kampen ud i forlænget spilletid.

Selv om mange sikkert forventede, at Japan på det tidspunkt ville køre pladsen i semifinalen hjem, så formåede holdet ikke at score yderligere. Og så gik det galt.

I den efterfølgende straffesparkskonkurrence brændte de to stjerne-angribere Shinji Kagawa og Keisuke Honda, mens Emiraternes skytter var mere sikre med fem mål på seks forsøg.

Japans mexicanske landstræner, Javier Aguirre, er ikke tilfreds, men har alligevel svært ved at pege fingre af sine spillere.

- Jeg er meget stolt af mit holds præstation. Vi gav alt i 120 minutter. Når en kamp ender i straffespark, så er der 50 procents chance for at vinde.

- Vi var det bedste hold på alle parametre, også i angrebet. Vi skødesløse i begyndelsen af kampen, hvilket betød, at vi kom bagud, og så måtte vi kæmpe for at få scoret.

- Jeg synes, at modstanderne spillede deres livs kamp, og jeg ønsker dem tillykke, siger Aguirre.

De Forenede Arabiske Emirater skal nu møde værterne fra Australien i semifinalen. Den anden semifinale står mellem Sydkorea og Irak, der fredag slog Iran i kvartfinalen.