Emma kan hverken læse eller skrive: Nu driver hun sin egen forretning med stor succes

Den 21-årige Emma Lynam havde mange odds i mod sig allerede, da hun blev født. Hun har Downssyndrom, autisme og hørevanskeligheder og blev også født med ganespalte.

Men selvom hun har udfordringer og hverken kan læse eller skrive, er hun en succesfuld forretningskvinder. Det rapporterer ABC Open North Queensland.

Hun har sin egen forretning ved navn “Master Shredder”, hvor hun makulerer fortrolige dokumenter for fire virksomheder.

- Jeg kan ikke sige det nok, hvor tilfredsstillende det er som mor at se sin datter ønske at stå op om morgenen og føle sig glad over noget, hun gør, siger Emmas mor Jo.

Kombinationen af Emmas medfødte handicaps har betydet, at hun har svært ved både at tale, læse og skrive.

- Da hun var i skole, kom de nogle gange med på kontoret for at øve kontorfærdigheder. Emma var ikke interesseret i noget af det. Undtagen at bruge makulatoren, fortæller hendes mor.

Derfor skrev moren hundredevis af breve til virksomheder og forklarede situationen. Hun fik kun svar fra en Steve Scholefield fra The Credit Union.

Læs også: Mor fødte tvillingedrenge, men det som skete 18 år senere, gjorde hende målløs

- Jo havde en meget rørende pointe med, at Emma havde brug for at være en del af samfundet og gøre en forskel. At hun gjorde alt, hun kunne, for at lede Emma mod selvstændighed. Hendes entusiasme for makulering gjorde hende til en oplagt kandidat til noget, vi havde meget brug for, siger Steve Scholefield.

Ville sikre sin datter
For en række år siden arbejdede Emmas mor for det australske justitsministerium. Her besøgte hun hjem for handicappede. Her mødte hun en ung pige, som råbte “mor, mor!”.

Pigen blev dybt frustreret og ked af det, da hun opdagede, at Jo ikke var hendes mor. Da Jo senere talte med en medarbejder på stedet, fik hun at vide, at pigen havde mistet sin mor fem år tidligere, og endnu ikke var kommet sig over sorgen.

- Den dag tog jeg hjem til min datter, gik det op for mig, at jeg var nødt til at tænke langt frem og planlægge hendes liv langt efter min død. Jeg tilstræber, at Emma kan være som enhver anden 21-årig, stå på egne ben og tjene sine egne penge, siger moren.

Arbejdet har givet Emma stor livsglæde.

Se indslaget nedenfor.

Emma: Master Shredder from ABC Open North Queensland on Vimeo.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip