Emmelie fik energi af det store pres

Danmarks kun 20-årige vinder af Det Europæiske Melodi Grand Prix, Emmelie de Forest, har været stresset over at skulle forsvare de danske farver i Malmø i Sverige, men samtidig gav det store forventningspres hende energi, fortalte hun på et pressemøde søndag eftermiddag.

»Selvfølgelig har jeg følt et pres, og det har været stressende, fordi jeg forventer meget af mig selv, men det har også givet mig energi, at folk har troet så meget på mig og på sangen,« sagde hun og henviste til, at stort samtlige bookmakere havde hendes sang »Only Teardrops« som favorit.

Hovedpersonen var dagen derpå meget træt, men også glad og lettet.

»Jeg er træt. Det har været nogle spændende måneder, og nu har vi heldigvis vundet. Så tak til alle de mennesker, der har stemt på mig, og som troede på vores sang. Jeg har hele tiden selv troet på sangen, men man kan jo aldrig vide, hvordan folk stemmer på dagen,« sagde Emmelie de Forest.

Jan Lagermand Lundme, underholdningsredaktør på DR, var især begejstret for, at han for én gangs skyld fik ret i sin vurdering af det danske bidrags vinderchancer:

»Det er en glædens dag. Nogle har grinet af mig, når jeg hvert år i de sidste fem år har sagt, at den er der i år. Men i år var den der faktisk, og jeg er så stolt over Emmelies indsats og over hele holdets indsats,« sagde han.

Oplevelsen i Malmø bar for mange præg af »hjemmebane«, fordi der var så mange danskere, og fordi mange blandt publikum heppede på den danske sang. Og Emmelie de Forest mærkede i den grad hjemmebanefordelen.

»Det var lidt som at være hjemme, og min far var jo også svensker. Så ja, det var virkelig fantastisk,« lød det fra sangeren, der lover, at hun holder benene på jorden, selv om hun blot er 20 år gammel:

»Jeg har slet ikke tænkt over, at jeg nu er kendt i mange lande. Der går nok nogle uger, inden jeg fatter det.«

Dagens Gossip