Emotionel Hewitt takker af med stjernehyldest

Skrevet af admin

21/01/2016

Mest læste i dag

Det var en af tennissportens største karakterer, som torsdag middag dansk tid sluttede en lang og flot karriere.

Efter en 18-årig karriere som professionel tennisspiller sagde australieren Lleyton Hewitt farvel på hjemmebane ved Australian Open efter sin 20. optræden i turneringen.

Det endte med et forventet nederlag i tre sæt til ottendeseedede David Ferrer, og efterfølgende modtog Hewitt hyldest på banen fra både modstander, publikum og mangeårige rivaler.

Blandt andet var der lavet en videohilsen fra Roger Federer, Rafael Nadal og Andy Murray, som hyldede den 34-årige australier for en stor karriere, og det gjorde indtryk på Hewitt.

- Det var lidt emotionelt at høre dem sige de ting om mig, lød det fra en tydeligt rørt Lleyton Hewitt, mens hans tre børn kom hen til ham på banen.

- Det er en skør følelse, og der går nok nogle dage, førend jeg helt forstår det. Men jeg er beæret over den opbakning, jeg altid har fået fra publikum. Det her (Rod Laver Arena) er som mit andet hjem, sagde han efter kampen.

Hewitt takkede publikum, sin stab gennem alle årene og sin familie, men australieren fik også selv en hyldest fra manden, der endte med at blive hans sidste modstander.

I interviewet med David Ferrer på banen efter kampen havde spanieren stor ros til overs for sin modstander.

- Han er en af de bedste spillere i historien. I aften er en aften for ham, ikke for mig, sagde Ferrer beskedent, inden Hewitt blev kaldt hen.

- Jeg har en T-shirt med Lleytons autograf på, som jeg fik ham til at skrive på for syv år siden. Egentlig har jeg ikke idoler i tennis, men jeg har et lille museum i mit hjem, og der er den T-shirt det eneste fra en tennisspiller, lød det fra spanieren.

Hewitt nåede i karrieren at vinde 30 ATP-titler, herunder Wimbledon i 2002 og US Open i 2001, mens det blev til en finaleplads i Australian Open i 2005.

/ritzau/