Emre Mors superassist sætter Tyrkiet i gang

22/06/2016

Emre Mor satte Tyrkiet i gang og leverede en flot assist, da Tyrkiet tirsdag aften besejrede Tjekkiet med 2-0 i gruppe D ved EM i fodbold og dermed bevarer håbet om at gå videre til ottendedelsfinalerne som en af de bedste treere.

Med tre point og en målscore på 2-4 er Tyrkiet nemlig bedre end Albanien i treernes indbyrdes regnskab.

Med nederlaget er Tjekkiet færdig ved EM.

På Stade Bollaert-Delelis føjede Emre Mor endnu mere salt i såret på dansk fodbold, da den tidligere Brønshøj,- Lyngby- og FC Nordsjælland-spiller efter 10 minutter strøg afsted og lagde bolden perfekt ind til angriberen Burak Yilmaz, som flugtede den flot ind bag Petr Cech i Tjekkiets mål.

1-0 og dermed en drømmestart til Mor og Tyrkiet.

Tyrkiet var tvunget til angreb og jagt på mindst et par scoringer for at holde liv i et spinkelt håb om komme videre i turneringen som en af de fire bedste treere på tværs af de seks grupper.

Tyrkiets regnskab sagde nemlig 0-4 i målscore og nul point, og det var et meget dårligt udgangspunkt.

Helt så skidt så det ikke ud for Tjekkiet, men en sejr var også for tjekkerne absolut nødvendigt.

Det kunne man se efter den tyrkiske drømmestart, for tjekkerne pressede øjeblikkeligt på og havde efter 17 minutter et hovedstød på stolpen.

Et par gange yderligere i første halvleg var tjekkerne tæt på udligning.

I anden halvleg gjorde Ozan Tufan det til 2-0 med en afslutning op i målhjørnet, og så brød jublen for alvor løs. Med målet er Tyrkiet nemlig bedre end Albanien i treerregnskabet og har stadig håb om videre avancement.

Albanien har tre point og en målscore på 1-3.

Tyrkiets sejr betyder samtidig, at Nordirland er klar til ottendedelsfinalen, da nordirerne er bedre end både Tyrkiet og Albanien i regnskabet mellem de treere, som har spillet alle gruppekampe.