En 20-årig mand er sigtet for at påkøre cyklist og flygte

Politiet sigter en 20-årig mand for uagtsomt manddrab efter en påkørsel ved Søndenbro på Sydlangeland, hvor en 73-årig kvindelig cyklist mandag eftermiddag mistede livet.

Den unge mand er også sigtet for at flygte fra ulykkesstedet uden at komme kvinden til hjælp, oplyser politikommissær Leon Sørensen fra lokalpolitiet i Svendborg.

Ifølge politiet var den unge mand ikke spirituspåvirket, da ulykken skete. Og de tekniske undersøgelser på ulykkesstedet tyder heller ikke på, at han kørte for hurtigt. Derfor skal han ikke fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

- Vores vurdering er, at der formentlig er tale om uopmærksomhed og en form for panikhandling, siger Leon Sørensen.

Det var kvindens mand, der fandt sin hustru død i en vejgrøft lige syd for Søndenbro.

Parret, der er fra Svendborg-området, var ude at cykle, og manden vendte om for at lede efter hende, da han på et tidspunkt var kommet så langt foran, at han ikke lige kunne se hende.

Skader på kvindens cykel gav mistanke om, at hun var blevet ramt af en bil, og politiet indledte jagten på en flugtbilist.

Efter omtale i medierne fik politiet en række henvendelser fra offentligheden, og det var et af disse tip, der førte frem til den 20-årige.

- Vi fik flere henvendelser, blandt andet en om, at det godt kunne være ham, fordi hans bil havde store skader foran, siger Leon Sørensen.

Den unge mand, der er tilmeldt en adresse i Sønderjylland, blev anholdt i Rudkøbing.

Han er blevet afhørt af politiet, men han skal afhøres igen, og der skal også gennemføres flere tekniske undersøgelser og en obduktion af kvinden, inden politiet når til bunds i sagen.

/ritzau/

Dagens Gossip