En af Kinas rigeste mænd er meldt savnet

Den kinesiske virksomhedsejer og mangemilliardær Guo Guangchang er lokaliseret.

BBC rapporterede tidligere fredag, at hans firma, Fosun International, ikke kunne komme i kontakt med ham. Sådan havde det været i et døgn.

Men fredag aften kinesisk tid kom der en ny meddelelse fra Fosun.

Bestyrelsesformand Guo Guangchang er ikke væk. Han samarbejder med myndighederne i forbindelse med en efterforskning.

- Virksomhedens operationer er normale, siger Fosun.

Bestyrelsesformanden er stadig i stand til at træffe beslutninger for Fosun, hedder det videre i meddelelsen, der ikke går yderligere i detaljer.

Fosun, som er et af Kinas største, private konglomerater, indstillede tidligere handlen med selskabets aktier på fondsbørsen i Hongkong efter rapporterne om Guos forsvinden.

Der var spekulationer om, at Guo, der er blevet beskrevet som Kinas svar på USA-milliardæren Warren Buffett, tilbageholdes af politiet, oplyste BBC.

- Det er meget sandsynligt, at han er blevet bedt om at bidrage i en finansiel efterforskning. Han bliver ikke selv efterforsket, sagde anonyme kilder til BBC.

Den 48-årige Guo, som i august blev sat i forbindelse med en korruptionssag, leder et forretningsimperium, som er spredt ud over hele verden.

Forbes opgiver, at hans formue er på omkring syv milliarder dollar (omkring 48 milliarder kroner).

Fosun Group har interesser i medier, forsikring, ejendomme og butikskæder.

Koncernen overtog for nylig den franske rejsebureaukoncern Club Med, som har ferieboliger mange steder i verden.

Det er i øvrigt ikke første gang, at en fremtrædende person i Kinas finansverden pludselig er meldt forsvundet. I de seneste uger er flere andre kendte personligheder meldt savnet.

Guo har dog en særlig, næsten legendarisk status. I år blev han opført som nummer 17 på Kinas Hurun-liste over landets rigeste.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip