En af verdens bedste: Dansk profil død

Skrevet af Kamille Isaksen

21 uger siden

|

21/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ove Ovesen døde i en alder af 86 år.

Dagens topnyheder

Ove Ovesen, en af de mest betydningsfulde skikkelser i dansk boksning, er død i en alder af 86 år. Hans familie har meddelt hans bortgang til mediet Boksenyt

Ove Ovesen blev født i Ejstrupholm nær Brande den 15. september 1937.

Selvom han boksede i over 100 amatørkampe, var det hans rolle uden for ringen, der gjorde ham mest kendt. Fra 1968 til 1976 var han boksedommer hos DaBU og international official i amatørregi. 

I 1977 skiftede han til profrækkerne, hvor han over næsten 40 år dømte over 500 kampe i både Danmark og udlandet, herunder kampe i Sverige og Tyskland, med den seneste i 2016.

Ove Ovesen var kendt for at dømme kampe med nogle af bokseverdenens største navne, herunder Gennady Golovkin, Wladimir og Vitali Klitschko, Mikkel Kessler, Ricardo Mayorga, og mange andre. 

Han blev anerkendt i 1993, hvor han af bokseforbundet WBA blev kåret som verdens bedste sidedommer. Hans bidrag til sporten omfattede også væsentlige storkampe som Hagler vs. Duran, McCallum vs. Curry, Arguello vs. Pryor, Vasquez vs. Wright, McGuigan vs. Pedroza og Haye vs. Ruiz.

Ud over sin karriere som dommer, skrev Ove Ovesen bogen “Fra Jim Smith til Mikkel Kessler” i 2009, en dybdegående gennemgang af historien om dansk professionel boksning. Han var også aktiv som tv-kommentator og -vært i 90'erne for flere tv-kanaler.

Vi, her på redaktionen, sender de varmeste tanker til familien i den svære tid.