En blunder om dagen kan redde dit liv

Skrevet af Kirstine Petersen

30/08/2015

Dagens topnyheder

En lille lur om dagen sænker dit blodtryk så markant, at det kan redde dit liv. Det slår forskere fast, som netop har fremlagt deres resultater på en konference for hjertespecialister fra hele Europa. Det skriver The Independent.

Forskerne har undersøgt effekten af en god ’morfar’ blandt 386 patienter med et forhøjet blodtryk. Deres gennemsnitsalder var 61,4 år, og resultaterne viser, at dem, der tager en middagslur om dagen, i gennemsnit har fem procent lavere blodtryk end dem, der holder sig vågne.

Læs også: Afslappet ræv spottet på balkon, mens den fik sig en middagslur

Samtidig var der færre skader fra et højt blodtryk på både årer og hjerte, og de har dermed en mindsket risiko for at få et hjertetilfælde.

- Vores studie viser, at en middagslur kan kædes sammen med et lavere blodtryk, og at jo længere luren er, jo bedre, siger Doktor Kallistratos, der er en af forskerene bag studiet.

Studierne viste mere præcist, at dem, der sov en time, var dem, der havde det sundeste blodtryk. De har dermed mindst brug for medicin eller i hvert fald brug for mindre mængder medicin, lyder konklusionen.

Så: Sov godt og uden dårlig samvittighed over at zone lidt ud.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: