En bommert i Borås

- Det er voldsomt ærgerligt. Vi havde kampen, hvor vi gerne ville have den. Vi er i fin kontrol, men så slipper vi et mål ind, fordi vi for langsomt organiserer os. Mulighederne for sejr var der virkelig, men vi sidder alligevel tilbage med en god fornemmelse trods 1-1, sagde Kasper Hjulmand efter kampen.

Opgøret på Borås Arena i aftes begyndte lidt sløjt for FCN. En række personlige fejl var lige ved at ødelægge det for det danske hold, men langsomt fik gæsterne arbejdet sig ind i kampen. Fra det 10. minut til det 74. stod der FCN på alt.

Det danske hold ledte hele tiden efter huller i Elfsborgs forsvar og mellem kæderne, mens hjemmeholdet primært søgte at køre den hurtige omstilling og ellers satse på standardsituationerne.

De 5.330 tilskuere der havde fundet vej til Borås Arena i aftes kunne tydeligt høre Kasper Hjulmand råbe ’videre, videre fra sin plads på sidelinjen. Cheftræneren kunne fornemme, at sejren var inden for rækkevidde.

Efter 34 minutter kom scoringen som FCN så længe havde kredset omkring. Et flot opspil med mange fine pasninger via højresiden blev slået mod bagest stolpe, hvor Michael Jakobsen stod helt fri, og han headede en følt bold ind til Morten Nordstrand, der snedigt prikkede afleveringen op i nettaget.

Nordstrand på pletten igen

Netop Morten Nordstrand er brandvarm for tiden. I Superligaen var der først hans saksesparksmål mod FCK for nylig, så scorede han to gange mod AaB i seneste runde, og i aftes var han der igen, efter han igen beviste, at han evner at time sine indløb helt perfekt. Der er ingen tvivl om, at Nordstrand lige nu er FC Nordsjællands vigtigste mand.

Hjemmeholdets manglende evner blev i pausen for meget for Elfsborgs fans, der piftede dem ud, og langt inde i anden halvleg fortsatte det. For FCN styrede alt. Danskerne stod mere kompakt, spillede med større disciplin, eksekverede lynhurtigt i deres omstillingsspil, og så vidste spillerne, hvornår Elfsborg skulle angribes, og hvornår der skulle afventes.

Men, men, men. Når man ikke kan finde ud af at lukke kampen, så er man selvfølgelig selv skyld i, at succesen udebliver. Med godt et kvarter igen kom svenskerne for en gangs skyld frem ad banen omkring FCNs felt, og da højrebacken Johan Larsson så fyrede et skud af, blev det gudhjælpemig rette af og strøg i mål til slutresultatet 1-1.

Dermed skal FC Nordsjælland stadig helt tilbage til sæsonen 2008/09 for at finde en sejr i Europa. Det skete mod de upåagtede skotter Queen of the South, som blev besejret 2-1. Siden har den samlede målscorer heddet 7-41. I næste uge må de cifre og den længe ventede sejr dog komme. Ellers bliver det til en fadæse i Farum.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip