En del af Buen lukkes for trafik

Fra lørdag den 1. marts lukkes Buen i Kolding for trafik på strækningen mellem Kolding Å og Ågade. Da mange bilister plejer at bruge den pågældende strækning, forventes lukningen specielt i starten at skabe ekstra trængsel i de omkringliggende gader.

- Jeg vil anbefale bilister, som plejer at bruge strækningen, til at tage lidt tidligere afsted, når de skal på arbejde mandag den 3. marts om morgenen. Vi har udskiftet og justeret en række af bydelens trafiksignaler, så trafikken i de omkringliggende gader kommer til at glide bedst muligt, men specielt i starten må bilisterne forvente at skulle bruge lidt ekstra tid på transport, siger trafikchef Martin Pape, Kolding Kommune.

- Erfaringer fra tidligere trafikomlægninger viser heldigvis, at presset gradvist tager af, når bilisterne finder de rette alternative ruter, men i starten må vi appellere til trafikanterne om at have en smule tålmodighed.

Fortsat adgang til tankstation, butik og p-pladser

Efter lukningen af den pågældende strækning vil der fortsat være adgang til Statoil, KL Antik & Genbrug og til P-pladsen foran Buen 14-18 for bilister, der kommer fra Sdr. Havnegade eller fra den nordlige ende af Buen. Der vil også fortsat være fri adgang til Ågade fra den sydlige del af Buen.

Sammenhængende campusområde

Lukningen af strækningen er vedtaget politisk. Målet er at skabe et mere sammenhængende campusområde mellem det nye universitet og de øvrige uddannelsesinstitutioner i området. Det vil udbygge Koldings position som studieby og bidrage til at skabe et dynamisk vækstområde med masser af liv på tværs af uddannelsesinstitutioner og studerende.

To faser

Omlægningen kommer til at foregå i to faser:

• Fase 1: I perioden 1. marts-21. april lukkes strækningen for al trafik, mens vejen bliver brudt op og retableret med ny belægning, vejtræer, m.m.

• Fase 2: Senest 22. april genåbnes strækningen som gågade. Cykler, busser og rutebiler må benytte strækningen, men de skal tage hensyn til gående. På den måde ønsker byrådet at styrke cyklismen og den kollektive trafik i området, der fremover kommer til at rumme markant flere studerende.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip