En fighter: Derfor ryger Allan Simonsen ikke ud af Vild Med Dans i aften

Den tidligere fodboldstjerne Allan Simonsen er igen favorit til at ryge ud af tv2-programmet ”Vild med dans”, men hans livsforløb viser, at han ikke bare sådan kan afskrives. At han ikke giver op.

Som ung prof i vesttyske Borussia Mönchengladbach endte hans første ”dans” også med et fald, og alligevel kunne han syv år senere smykke sig med titlen som Årets spiller i Europa.

”I starten forsøgte han flere gange til træning at drible uden om eller udspille modstanderen, men enten faldt han eller røg helt ud af banen, vi var alle ret fortvivlede,” har holdkammeraten, målmand Wolfgang Kleff udtalt til bogen ”Gladbachs Giganten,” der udkom i 2012.

LÆS OGSÅ: Vild med dans: Seerne sure over at Allan Simonsen ikke blev stemt ud

Det er ingen hemmelighed, at den dengang 20-årige spinkle og bare 168 cm høje østjyde havde det svært i starten i det vesttyske og led af hjemve. ”Må skole-elever have lov at træne med hos os,” spurgte holdets superstjernen Günter Netzer ironisk træner Hennes Weisweiler ved synet af den den 57 kilo klejne jyde. Det hedder sig også, at Simonsen en enkelt gang måtte pudse Netzers støvler.

Men Allan Simonsen bed tænderne sammen, sad halvandet år på bænken og blev til træning presset og bekæmpet af back-fighteren Berti Vogts, indtil han var moden til de store kampe. Resten er historie. Med hurtige og tekniske dygtige Simonsen som vigtigste spiller – i den rolle havde han netop afløst Netzer - vandt Borussia Mönchengladbach i sikker kontrastil bl.a. UEFA Cup´en i både 1975 og 1979.

Se billederne: Maria Lucia er ude af Vild med Dans

Derpå røg Allan Simonsen til FC Barcelona, og efter et kort mellemspil hos engelske Charlton sluttede han fra 1983 og frem til udgangen af årtiet karrieren af i Vejle Boldklub.

Da Bundesligaen i sommer rundede de 50 år erobrede Simonsen bl.a. hos dagbladet Der Tagesspiegel en plads på holdet blandt alle tiders 11 bedste i den førende tyske liga. Side om side med Günter Netzer.

Hvad tror du? Ryger Allan Simonsen ud af Vild Med Dans i aften?

Dagens Gossip