En fjerdel af bilisterne vælger fortsat at køre uden vinterdæk

De danske veje bliver ganske vist ryddet for sne, men derfor er det altså forbundet med en stor usikkerhed at køre på sommerdæk om vinteren.

- Man kan sige, at man skal skifte til vinterdæk af to årsager: Sikkerhed og fremkommelig. Heldigvis kan vi se, at flere og flere kører med vinterdæk, men desværre er der stadig en fjerdedel af samtlige danske bilister, som af den ene eller anden grund fravælger vinterdækkene.

- Det har store sikkerhedsmæssige konsekvenser, ikke blot for dem selv, men for alle trafikanter, siger Jesper Sørensen der er Teknisk Chef hos Bridgestone Danmark.

Ved at skifte til vinterdæk inden den første sne falder og inden islagene dannes på morgenvejene opnår man den største sikkerhed.

Der er ikke kapacitet til at servicere samtlige danske bilejere dagen efter den første nattefrost på de danske dækcentre. Derfor kan det være smart at få skiftet til vinterdæk i god tid, og samtidig sikre sig, at der er et stort udvalg af dæk, og at personalet har tid til give dig god rådgivning.

Og det er en stor risiko man løber ved at springe vinterdæk over.

Det illustrerer han med følgende eksempel: Hvis to biler, en med sommerdæk og en med vinterdæk, kører 80 kilometer i timen på en snedækket vej og foretager en katastrofeopbremsning, så vil bilen med sommerdæk køre 50 kilometer i timen, når bilen med vinterdæk er stoppet.

- Det er således ikke blot en teoretisk fordel, men en forskel som er til at mærke i det øjeblik temperaturen nærmer sig frysepunktet, siger Jesper Sørensen og tilføjer, at vinterdæk er en fordel ved lave temperaturer, uanset om vejen er våd, tør, iset eller snedækket.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip