En gåtur om dagen forlænger dit liv med syv år

25 minutters rask gang eller langsomt løb hver dag gør underværker for dit helbred og ikke mindst din levetid.  Det skriver The Telegraph.

Det viser resultaterne af nogle tyske forskeres undersøgelser, som blev fremlagt på en konference om hjertesygdomme (ESC) denne weekend.

- Hvis du dyrker moderat motion, mindsker du risikoen for at dø af et hjertetilfælde, når du er i 50’erne eller 60’erne med 50 procent, siger Sanjay Sharma, der er professor i arvelige hjertesygdomme og sportskardiologi ved St. George’s Universitetshospital i London.

Han uddyber:

- Motion køber dig mellem tre og syv års ekstra levetid. Det er et antridepressivt middel, det forbedrer dine kognitive evner, og så er der også beviser for, at det kan hindre demens.

Læs også: En blunder om dagen kan redde dit liv

Forskerne har undersøgt en gruppe mennesker i alderen 30 til 60 år, som ikke udøvede motion. De blev sat til at træne jævnligt, og forskerne undersøgte dernæst aldringstegn i deres blod. På bare seks måneder viste der sig tegn på, at deres krop begyndte at hele personernes DNA.

Du skal dø en dag, men hvorfor ikke udskyde det, lyder pointen fra forskerne, der har lavet dere research ved Saarland Universitet.
 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip