En halv million mennesker har krydset EU's grænser i år

Skrevet af admin

15/09/2015

Dagens topnyheder

Flere end 500.000 flygtninge og migranter har i de første otte måneder af året krydset EU's grænser. Det skriver Det Europæiske Grænseagentur, Frontex, i en pressemeddelelse tirsdag.

En halv million er til sammenligning næsten dobbelt så mange som sidste år. I 2014 krydsede 280.000 mennesker de europæiske grænser.

En stor del af de mennesker, som er blevet opdaget ved Ungarns grænse til Serbien, var dog allerede blevet talt, da de ankom til Grækenland et par uger tidligere.

August var den femte måned i træk, der slog rekord. Her rejste 156.000 flygtninge og migranter ind i EU.

Langt de fleste af dem rejste til de græske øer, som så 88.000 migranter og flygtninge i august. Næsten tre ud af fire af dem, som ankom fra Tyrkiet, var syrere.

- De græske øer bliver ved med at være under et intenst migrationspres. Bare i sidste uge tilbød Frontex ekstra folk til at hjælpe med at identificere og registrere nyankomne på Lesbos og Kos, som især er pressede, siger Fabrice Leggeri, der er chef for Frontex, i pressemeddelelsen.

Mange flygtninge og migranter bliver dog ikke i Grækenland, men rejser i stedet videre til Ungarn.

Ungarn er i øjeblikket enormt presset af den store tilstrømning af migranter og flygtninge, der krydser landets grænser.

I år er flere end 150.000 mennesker ifølge Frontex rejst ind i landet. Godt 50.000 af dem kom alene i august måned.

Tirsdag valgte den ungarske regering også at erklære undtagelsestilstand i to regioner mod grænsen til Serbien på grund af den store tilstrømning.

Frontex beretter også om, at menneskesmuglerne er blevet mere hensynsløse.

De migranter og flygtninge, der ankommer i Tyrkiet, beretter ifølge agenturet i stigende grad om aggressive og onde menneskesmuglere.

Smuglerne ignorerer dårlige vejrforhold og tvinger migranter og flygtninge i overfyldte gummibåde for at få en større profit ud af hver tur.

/ritzau/