En kvælerslange mangler fortsat i Sandved

Fire af de fem kvælerslanger, som en mand har skilt sig af med forskellige steder i landsbyen Sandved mellem Skælskør og Næstved, er nu fundet.

Men der mangler fortsat en lille rød panamaboa, der er på størrelse med en hugorm eller snog, oplyser leder af lokalpolitiet i Næstved Niels Sørensen.

Slangerne har været holdt som kæledyr af en 40-årig mand i landsbyen, der har overladt pasningen til en ven, da han fik besked om, at han ikke måtte have dem i sin lejlighed.

Imidlertid magtede vennen - en 57-årig mand - ikke at tage sig af krybdyrene, og han har efterladt dem i plastkasser forskellige steder i byen.

Tre kvælerslanger, hvoraf en er 132 centimeter lang, dukkede op torsdag, og den fjerde blev fundet fredag morgen foran en dagligvarebutik i landsbyen. Den femte slange er imidlertid ikke dukket op, og den 57-årige har svært ved at huske, hvor han eventuelt har gjort af den.

- Der mangler stadig en lille rød panamaboa på størrelse med en hugorm eller en snog, som han ikke husker, hvor han har sat, og måske er den stukket af på egen hånd, siger Niels Sørensen.

To af kvælerslangerne er nu kommet i pleje i Krokodille Zoo på Falster, mens to andre er i pleje hos en familie i landsbyen, indtil ejeren igen kan tage sig af dem.

Den 57-årige kan imødese en sigtelse for overtrædelse af dyreværnsloven for at have vanrøgtet slangerne ved at sætte dem ud i det kolde vejr.

/ritzau/

Dagens Gossip