En kvinde og to mænd fængslet for skattesvindel

En 42-årig kvinde og to mænd på 42 og 21 år er onsdag blevet varetægtsfængslet for deres roller i en omfattende sag om skattesvindel for flere millioner kroner.

De tre blev fængslet ved en politikation tirsdag og sigtet for grov moms- og skattesvig for næsten 24 millioner kroner. Og Retten i Glostrup har onsdag besluttet, at de alle skal varetægtsfængsles i fire uger.

Det oplyser politikommissær Christian Jakobsen. Fængslingen sker af hensyn til efterforskningen, som anklagemyndigheden nu skal have "fred og ro" til, lyder det.

Politikommissæren oplyser i øvrigt, at de tre er familiemedlemmer - uden dog at komme nærmere ind på, hvordan de tre personer er beslægtede.

I forbindelse med tirsdagens anholdelser blev der foretaget ransagninger i Sverige, hvor en af de fængslede har bopæl, og på adresser på Københavns Vestegn.

Svindlen har angiveligt stået på siden 2012. Ifølge politiet er det sket igennem flere virksomheder også kaldet "skraldespandsvirksomheder".

- I skraldespandsvirksomhederne er der anvendt udenlandske stråmænd sandsynligvis for at sløre de reelle personer bag, lød det tirsdag fra politiet.

Alligevel har længere tids efterforskning fået politiet på sporet af de tre sigtede.

Christian Jakobsen, der er politikommissær i Københavns Vestegns Politi, kunne tirsdag fortælle, at efterforskningen har stået på i omkring et år.

- Vi har blandt andet haft et samarbejde med Skat og identificeret, at der er nogle virksomheder, der ikke har indberettet det, de skulle.

- Vi har undersøgt de pengestrømme, der har været i relation til disse virksomheder. Det har ført til, at vi mener, at der er grundlag for ransagninger og anholdelser, lød det fra politikommissær Christian Jakobsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip