En lejlighed koster nu to millioner kroner i gennemsnit

Over hele landet er det blevet dyrere at sætte sine penge i en lejlighed det seneste år.

I den periode er en lejlighed på 85 kvadratmeter blevet cirka 170.000 kroner dyrere og koster nu i gennemsnit to millioner kroner. Det oplyser Realkreditrådet på baggrund af Boligmarkedsstatistikken for første kvartal i år.

- I Region Hovedstaden, hvor der er flest ejerlejligheder, koster en gennemsnitlig ejerlejlighed 2,4 millioner kroner. Det er 220.000 kroner mere end for et år siden, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en pressemeddelelse.

I hele landet var den gennemsnitlige kvadratmeterpris for ejerlejligheder 23.276 kroner i 1. kvartal 2016. Det er en stigning på 2,2 procent forhold til kvartalet før.

Over det seneste år er priserne steget 9,5 procent.

Det seneste kvartal steg de gennemsnitlige priser i alle regioner. Dog mest i Region Sjælland, hvor lejlighederne blev 10,3 procent dyrere.

- Priserne på ejerlejligheder er flere steder steget mere end i København det seneste år, siger Ane Arnth Jensen.

Det tog i gennemsnit 120 dage at sælge en lejlighed i første kvartal. Det er fem dage længere end i sidste kvartal 2015, men til gengæld en del hurtigere end samme periode sidste år.

Her tog det i gennemsnit 141 dage at sælge en lejlighed.

Boligmarkedsstatistikken udgives af Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditrådet, Finansrådet og Realkreditforeningen i fællesskab.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip