En lille flot sejr over Brønshøj

Viborg FF leverede en opløftende første halvleg mod Brønshøj, hvor en solid defensiv skabte et godt udgangspunkt for mange energifyldte angrebsåbninger og direkte spil.

Flere gange erobrede Viborg FF-spillerne bolden højt oppe på Brønshøjs bane og skabte chancer på tilfældige bolde med et energisk presspil - afvekslet af et par knivskarpe hurtige igangsætninger fra Martin Hansen, der gav gode chancer til først Lucas Jensen og siden Aleksandar Stankov.

Den største chance tilfaldt dog Thomas Dalgaard i det 32. minut, hvor den blonde angriber blev sendt godt af sted med lang høj bold, som topscoreren resolut bankede mod mål, men også lidt for rent på Brønshøj-keeper Kim Drejs.

Brønshøj levede på de omstilinger, de kunne få efter Viborg FF's få langtrukne angreb - den største faldt med små ti minutter igen af første halvleg, da bolden lidt tilfældigt endte hos hvepsenes centrale midtbanespiller Valon Ljuti, der afsluttede flot men en lille meters penge over Martin Hansens mål. Dermed sluttede de første 45 minutter uden scoringer.

Viborg FF fortsatte det fine spil i starten af anden halvleg, hvor chancer til hjemmeholdet faldt i en lind strøm. Men afslutningerne stod ikke mål med opspillet, eksempelvis da en helt blank Tobias Perch-Nielsen lidt til venstre for mål bankede bolden langt over.

Stemning var helt opløftet på Viborg Stadion samtidig med, at man kunne mærke en smule ængstelse på lægterne. Men målet var ikke længe væk. På et flot hjørnespark fra Patrick Nielsen i det 58. minut blev bolden efter en hovedstødsduel sendt tæt ind under mål hvor - naturligvis - målsluger Thomas Dalgaard stod klar til at trille bolden det sidste stykke ind for dermed at kunne notere sig sit 21. sæsonmål: 1-0.

Brønshøj havde ikke det store modsvar til Viborg FF's føringsmål men på en lidt tilfældig bold fik indskiftetede Emil Berggren tillusket sig opmærksomheden fra både Mikkel Rask og Jacob Egeris, der ikke fik clearet og det gav en rigtig stor chance til Simon Bræmer, som dog fik afsluttet rigtigt skidt.

Thomas Dalgaard fik alle tiders store chance for at lukke kampen med et kvarter igen, da VFF-angriberen selv tilluskede sig bolden fra Brønshøjs forsvar og løb alene mod Kim Drejs i målet. Men en skidt afslutning blev nemt reddet af Kim Drejs.

Minuttet efter var Mikkel Rask gået med frem på en dødbold, og bolden endte for fødderne af anføreren efter han på snu vis havde ladet bolden hoppe over sin modstander - men afslutningen tog stolpen.

Chancerne nærmeste væltede ned i fødderne på Viborg FF's spillere i den afsluttende fase af kampen, men lige som i den resterende del af kampen manglede skarpheden i udtalt grad.

Brønshøj fik et par småchancer til sidst, men gæsterne var slidte til sidst - og Viborg FF kunne nemt have lukket kampen med mange flere mål, men måtte 'nøjes' med en utrolig vigtig sejr i toppen af 1. division.

 

 

 

Dagens Gossip