En lille pige får at vide, at der ikke er råd til jul i år - reaktionen er hjerteskærende

Siden denne artikel blev offentliggjort, har Røde Kors valgt at fjerne videoen. På sin Facebook-side skriver organisationen:

- I morges lagde vi en video ud, hvor vi viser en håndfuld børns reaktion, når forældrene fortæller dem, at de ikke har råd til at holde jul i år. Vi har lavet filmen med henblik på at skabe opmærksomhed omkring det problem, at mange børn i Danmark vokser op i familier, hvor de netop må undvære ting, vi andre tager for givet. Videoen har fået meget opmærksom og har skabt et utrolig stort engagement blandt mange af jer. Vi vil gerne takke jer, der allerede nu har doneret, liket og delt budskabet, som gør det muligt for os at hjælpe flere udsatte børn her i julen. Videoen har dog også affødt en del kritik, og nogle gange bliver man klogere af kritik. Kritikken er gået på de etiske overvejelser i forhold til at bruge børn på den måde, vi har gjort i kampagnen. Efter nærmere eftertanke har vi derfor nu valgt at fjerne videoen.  

Artiklen neden under lader vi stå af hensyn til, at den allerede er offentliggjort og delt flere steder på nettet.

En video fra Røde Kors går lige nu viralt. I den har organisationen med egne ord “sendt et par drillenisser i byen i den gode sags tjeneste”.

Her ser man en håndfuld børn, hvis forældre desværre må give dem den triste nyhed, at der ikke er råd til at holde jul i år. Reaktionerne går lige i hjertet.

Nogle måber og er helt målløse, mens andre begynder at græde hjerteskærende.

Til slut afslører forældrene, at det selvfølgelig ikke er rigtigt. Men det er det dog for rigtig mange andre børn i Danmark.

Grunden til, at Røde Kors har lavet videoen, er nemlig for at sætte fokus på udsatte børn i fattige familier herhjemme. Organisationen har lavet en indsamling, som skal skaffe penge til udsatte børns jul.

Videoen bliver dog også diskuteret, fordi ikke alle mener, at den er etisk forsvarlig.

- Børnenes følelser og reaktioner bliver udstillet på upassende vis i denne her film, og at det er forældrene selv, der har talt med børnene gør det ikke mere etisk forsvarligt - ej heller at jeres "mål har været at sætte fokus på et vigtigt problem". Sagen er vigtig, bestemt, men den her video er altså en ommer, skriver eksempelvis Marie Laugesen.

Andre mener dog, at målet helliger midlet.

Læs også: Flere udsatte familier får penge til julemad og gaver

- Jeg kan rigtig godt lide vinklen, hvor man tester hvordan børn reagerer på sådan en nyhed - det giver virkelig stof til eftertanke og er ret rørende. Og synes netop det viser netop hvor gavmilde børn er og hvor meget jul betyder for dem, skriver Mie Fischmann Jørgensen.

Se videoen nedenfor.

Ingen jul i år?

Vi har sendt et par drillenisser i byen i den gode sags tjeneste! Se, hvordan børn reagerer, når de får at vide, der ikke er råd til jul i år… --> SMS ’julehjælp’ til 1240, så giver du 50 kr. til udsatte børns jul. #tak #godjultilalle

Posted by Røde Kors on Thursday, December 10, 2015

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip