En lynreform af erhvervsskolerne kan være på trapperne

»Det gør helt sikkert udsigterne sjovere, at vi nu har fået et budget for forhandlingerne. Nu krydser vi fingre for, at det ikke er alle forandringer, som skal finansieres gennem besparelser«.

Der er samlet set sat 1,8 milliarder kroner af til erhvervsskolerne i finanslovudspillet, som udmøntes over tre år, skriver Avisen.dk. Den ene milliard er øremærket som reserve til den forestående reform.

Formålet med den forestående reform er at vende den negative tendens, som over en årrække har fået betydeligt færre unge til at søge ind på erhvervsuddannelserne, og som samtidig har skabt et højt frafald.

Hovedorganisationen LO, som repræsenterer over en million lønmodtagere, ser finanslovforslaget som et magert udgangspunkt for reformen, skriver Avisen.dk.

»Det synes måske lidt uambitiøst, at man ikke har fundet særligt mange nye penge til reformen. Vores vurdering er, at der er tale om 200 til 300 millioner kroner i nye midler. Nok er det mange penge, men vi taler om et område, hvor der er behov for at lave afgørende reformer,« siger forbundssekretær Ejner K. Holst.

Socialdemokraternes erhvervsskoleordfører, Ane Halsboe-Jørgensen (S), vil ikke udelukke, at der kan blive skruet på reformbeløbet.

»Det her er jo bare et forslag til finanslov, så må vi se, hvor det ender, både med finanslov og erhvervsskolereform,« siger hun.

Dagens Gossip