En mand blev hårdt såret af skud under uro i Ferguson

Politiet i Ferguson i USA siger, at en mand er indlagt i kritisk tilstand efter at være blevet ramt af skud under nattens uroligheder - et år efter et politidrab på en sort teenager.

Det forlød i første omgang, at to personer var såret, men politiet har oplyst, at det kun drejer sig om en.

Politiet åbnede ild for at sprede en gruppe demonstranter, som var begyndt at blokere trafikken og smadre vinduer i en gade, hvor der sidste år blev udkæmpet hårde gadekampe mellem politi og demonstranter.

- Der blev åbnet ild to gange sent søndag. En demonstrant åbnede ild og blev skudt under en skudveksling med politiet. Han er indlagt og hans tilstand er kritisk, siger den øverste politichef i St. Louis County, Jon Belmar.

Belmar siger, at den sårede var bevæbnet med en stjålen 9mm. Fire erfarne civilklædte betjente deltog i skudvekslingen.

De fire betjente er sendt på orlov.

Urolighederne opstod efter en dag med rolige demonstrationer på årsdagen for politiets dødbringende skud mod teenageren Michael Brown i Ferguson.

Omkring midnat lokal tid blev de første skud løsnet tæt ved det sted, hvor den sorte Michael Brown mistede livet for præcis et år siden.

Der er beretninger om, at omkring 50 personer har plyndret en butik i Ferguson, der er en forstad til Saint Louis.

I løbet af søndagen blev Michael Brown mindet ved flere lejligheder i Ferguson. En større gruppe på 300 personer holdt fire et halvt minuts tavshed og slap hvide duer fri.

De fire et halvt minut symboliserede, at det tog fire en halv time, inden at Browns lig blev fjernet fra gaden, hvor han blev skudt.

Michael Brown blev 9. august 2014 stoppet af politiet mistænkt for at have stjålet cigaretter.

Han var ubevæbnet, men blev dræbt af mindst seks skud affyret af en hvid betjent.

Drabet førte til store protester over hele USA, og i november kom en storjury frem til, at der ikke skal rejses tiltale mod den betjent, som skød Michael Brown.

Det fik på ny protester til at bryde løs i Ferguson og flere andre byer i USA./ritzau/

Dagens Gossip