En million demonstrerer i Brasilien

Det voksende pres på præsident Dilma Rousseff, der står over for de største demonstrationer, det sydamerikanske land har set i 20 år, har fået hende til at aflyse en planlagt rejse til Japan.

Sikkerhedsstyrker har haft svært ved at opretholde ro og orden i flere byer og har affyret tåregas og gummikugler for at opløse grupper af demonstranter, der kaster med sten og tænder bål i gaderne.

Storbyen Rio de Janeiro har været skueplads for nogle af de største demonstrationer med 300.000 mennesker samlet foran byens rådhus.

I hovedstaden Brasilia forsøgte demonstraner at storme udenrigsministeriet, men blev stoppet af sikkerhedsstyrker.

Politi og flere eksperter skønner ifølge brasilianske medier, at mindst en million har været på gaden i over 100 byer i landet med 194 millioner indbyggere i en eskalering af protesterne, der begyndte for to uger siden, da myndighederne annoncerede prisstigninger på den offentlig transport.

Protesterne har siden udviklet sig til større demonstrationer og krav om flere penge til undervisning og sundhedsydelser og besparelser på lønninger til offentligt ansatte samt utilfredshed med den omfattende korruption i det politiske system.

Præsident Dilma Roussef har indkaldt sit kabinet til et hastemøde fredag for at drøfte de voldsomme protester, melder brasilianske medier.

Avisen O Estado de Sao Paolo skriver, at myndighederne er skræmte af demonstranternes forsøg på at storme udenrigsministeriets bygning i Brasilia.

BNB/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip