En person omkommet under sammenstyrtet bro

»Vi bekræfter, at en person, som var inde i bilen, og som blev ramt af broen, der kollapsede, er fundet død. Eftersøgningen efter den anden person fortsætter,« siger operationsleder Lars Melvold fra Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiets indsatsleder, Anders Bang Danielsen, sagde onsdag eftermiddag, at mindst to personer - en anlægsarbejder og en bilist - på daværende tidspunkt var savnet.

Udover den afdøde er fem personer blevet kvæstet, da broen faldt sammen. De blev efterfølgende kørt på hospitalet. Imens arbejder redningspersonalet møjsommeligt med at få adgang til den bil, som blev klemt under broen. Kort før klokken 20 onsdag aften oplyste politiet, at de nu havde gravet den frem.

»Vi har fået bilen ud, og vi får den bragt til et sted, hvor vi kan foretage de fornødne undersøgelser. Der er minimum en person i bilen, men vi har ikke det fulde overblik,« siger Lars Melvold.

Ifølge politiets indsatsleder er det usandsynligt, at personer i bilen skulle have overlevet at blive klemt fast.

»Jeg har talt med redningspersonalet, og vort arbejde går nu over fra at være en redningsaktion til en eftersøgning efter savnede personer,« siger Anders Bang Danielsen.

Han forventer, at redningsarbejderne fortsat har mange timers arbejde foran sig.

Det var en bro under opførelse, som styrtede sammen omkring klokken 14.30. Den krydser en af de mest trafikerede indfaldsveje til Norges tredjestørste by Trondheim. Var den kollapset blot nogle timer senere eller tidligere, i myldretiden ud på eftermiddagen eller morgenen, kunne situationen have set endnu værre ud, forklarer Anders Bang Danielsen.

Dagens Gossip