En simpel rosin-test kan afsløre, hvordan dit barn klarer sig i fremtiden

Forskere har undersøgt sammenhængen mellem småbørns selvkontrol og deres evner til at klare sig godt i skolen senere hen.

Med et simpelt forsøg mener de at kunne afsløre, hvordan børn klarer sig:

En gruppe børn i alderen 20 måneder fik vist en rosin, der så blev gemt under en kop – dog inden for rækkevidde af barnet.

Den øvelse blev lavet tre gange. Barnet blev nu bedt om at vente med at spise rosinen i 60 sekunder - en test, langt fra alle bestod. 

Læs også: Ringorm kan forbedrer kvinders chancer for at blive gravide

Studiet viser, at de børn, der var for tidligt fødte, havde svært ved at holde fingrene væk i de 60 sekunder. 

Dertil viste et opfølgende studie syv år senere, at de børn, der havde svært ved at holde sig tilbage som tumling, klarede sig dårligere i skolen end de børn, der kunne vente i 60 sekunder. 

Læs også: Derfor siger vi navnene forkert på vores kære

- En nem, fem-minutters test med rosinlegen er et lovende redskab til at forudse koncentrations- og indlæringsbesvær hos både for tidligt fødte og til tiden-fødte børn. Resultaterne peger også i retning af, at innovative bestræbelser for en tidlig indsats for for tidligt fødte børn har et potentiale, siger professor i psykologi og forsker ved psykologiafdelingen under Warwick universitet, Dieter Wolke, til Science Daily.

Forskerne bag studiet mener derfor, at rosin-testen kan være et af flere redskaber, man kan bruge, i opdagelsen af indlæringsvankeligheder hos især for tidligt fødte børn.

Undersøgelsen bygger på et løbende studie, der startede i 1985. 558 børn indgår i studiet om selvkontrol, og resultaterne af dette bliver publiceret i det videnskabelige magasin ’The Journal of Pediatrics’ denne måned.

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip