En stor industrimand er gået bort

Skrevet af admin

14/11/2013

Dagens topnyheder

68 år gammel sov den tidligere direktør for Dansk Industri Hans Skov Christensen torsdag stille ind i sit hjem. Han vil blive husket som et varmt og godt menneske med humor, men også som en god og hård forhandler, der samtidig var en kompromisets mand.

Men det var det, der var hans opgave, når han som repræsentant for arbejdsgiverne skulle forhandle løn og ansættelsesvilkår med fagforeningerne.

Som administrerende direktør for Danmarks mest magtfulde erhvervsorganisation Dansk Industri (DI) har han siddet i spidsen for mange overenskomstforhandlinger, og er blevet beskrevet som en af de mest erfarne.

Og Hans Skov Christensens kontaktflade rakte langt ind i magtens korridorer på Christiansborg, hvor han formåede at sætte erhvervslivets vilkår på dagsordenen.

Platformen var den magtbase i dansk erhvervsliv, han selv stod i spidsen for at skabe, DI.

Hans Skov Christensen, der blev cand.polit. fra Københavns Universitet i 1971, var administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, da Industriens Arbejdsgivere og Industrirådet i 1992 fusionerede til Dansk Industri.

Det krævede sin mand at få de to rivaliserende organisationer til at spille sammen, og det blev Hans Skov Christensens opgave.

I Hans Skov Christensens 18 år som administrerende direktør i DI voksede organisationen støt, og en vellykket fusion med HTH var med til at slå organisationens mastodont-status fast i 2008.

Ved siden af jobbet i arbejdsgivernes tjeneste havde Hans Skov Christensen forskellige bestyrelsesposter i virksomheder som blandt andet Tivoli og Sund & Bælt. Han var også et markant medlem af Fogh-regeringens Globaliseringsråd.

Hans Skov Christensen var kendt for sit kirkelige engagement, han var en flittig kirkegænger, og ved sin død var han formand for Kristeligt Dagblads bestyrelse, en post han fik i 2003.

Livets helt store spørgsmål optog også Hans Skov Christensen. Han lagde ikke skjul på, at han - som han udtrykte det - troede på en skabende og opretholdende gud, selv om han var et moderne menneske med en vis naturvidenskabelig indsigt.

Hans Skov Christensen var født i Nørresundby, og det lå måske ikke lige i kortene, at han skulle blive en af landets magtfulde erhvervsmænd og i 2009 blive kommandør af dannebrogordenen.

Som barn stammede han og blev sjældent hørt i skolen. Men spejderbevægelsen hjalp ham. Tre år som patruljefører i Det Danske Spejderkorps fra han var 13 til 16 år gav ham troen på, at han kunne klare sig trods sit handicap.

Hans Skov Christensen efterlader to voksne børn, som han havde med sin første hustru, overlærer og viceborgmester i Frederiksberg Kommune Vibeke Skov Christensen, der døde af kræft i 2002. I 2006 blev han gift med advokat Sys Rovsing.

I 2010 forlod Hans Skov Christensen sit livsværk, DI, og gik på pension.

/ritzau/