En tolder er dræbt under en våbenransagning i Frankrig

En tolder er mandag blevet skudt og dræbt i Frankrig, mens to betjente er såret efter en ransagning, som skulle have forbindelse til våbensmugling.

Ransagningen fandt sted i det sydlige Frankrig nær Toulon, omkring 70 kilometer sydøst for Marseille ifølge tv-stationen iTele, skriver dpa.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP åbnede en mand ild, før han blev anholdt.

Frankrig og Belgien har hævet alarmberedskabet som følge af frygt for et nyt angreb lig dem, som blev udført i Paris 13. november, hvor 130 mennesker blev dræbt.

Siden da har fransk politi udført knap 300 ransagninger i omegnen af Paris, lød det i en opgørelse mandag.

10.200 politibetjente og 6400 soldater er indsat i regionen for at sikre offentlige steder, store pladser, lufthavne, medievirksomheder og hospitaler.

- Trusselsniveauet forbliver hævet, siger politimester Michel Cadot.

I hovedstaden Bruxelles er alarmberedskabet på højeste niveau, mens det i resten af landet er på det næsthøjeste.

- Vi frygter et angreb som det i Paris med adskillige individer, som på samme tid indleder angreb forskellige steder, sagde Belgiens premierminister, Charles Michel, søndag aften efter endnu et møde i Belgiens nationale sikkerhedsråd.

Børnehaver, skoler, gymnasier og universiteter er lukket, og mange i Bruxelles planlægger mandag at passe deres arbejde hjemmefra.

Metroen er lukket for tredje dag i træk, men busser og sporvogne kører, og fly lander og letter i lufthavnen ved Bruxelles.

/ritzau/

Dagens Gossip