En tredje Greenpeace-aktivist er frigivet mod kaution

En domstol i Sankt Petersborg har frigivet en tredje Greenpeace-aktivist mod kaution.

- Andrej Allakjverdov, der arbejder som pressesekretær i miljøorganisationen, blev frigivet sent mandag mod en kaution på to millioner rubler (omkring 339.000 kroner), oplyser talsmanden Denis Sinjakov.

En russisk domstol besluttede mandag mod kaution at løslade en kvindelig læge, som var om bord på Arctic Sunrise under miljøaktionen. En Greenpeace-fotograf blev også løsladt.

Lægen Jekaterina Saspa blev også sat på fri fod mod en kaution på to millioner rubler (omkring 340.000 kroner).

Derimod er en australsk aktivist, Colin Russell, blevet varetægtsfængslet i yderligere tre måneder. Høringer om forlængelser af varetægtsfængsler for de andre aktivister fortsætter tirsdag.

I alt 30 aktivister blev varetægtsfængslet efter en Greenpeace-aktion mod russiske olieboringer den 18. september. Aktivisternes skib, Arctic Sunrise, blev opbragt og ført til Murmansk i det nordlige Rusland.

Den danske styrmandselev Anne Mie Roer Jensen og de andre aktivister fra Greenpeace skal forblive bag tremmer i et fængsel i Sankt Petersborg under retssagen mod dem.

Den russiske anklagemyndighed kræver varetægtsfængslingen forlænget med tre måneder.

Både den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den britiske premierminister, David Cameron, har udtrykt bekymring over behandlingen af aktivisterne og appelleret til Rusland om en fair proces.

Formanden for den russiske præsident, Vladimir Putins, råd for menneskerettigheder siger til MetroXpress, at der snart vil blive truffet en "positiv beslutning omkring gruppen."

/ritzau/AFP

Dagens Gossip