En varetægtsfængslet efter ballade på Nørrebro

Det oplyser Københavns Politi, efter man i løbet af lørdagen har afhørt de 22 personer, der blev anholdt, efter en gadefest udviklede sig voldsomt natten til lørdag.

»De er blevet afhørt her til formiddag, og det var politiets vurdering, at to af dem skulle fremstilles i dommervagten med henblik på varetægtsfængsling,« siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen.

Den ene blev dog dog løsladt, mens den anden person varetægtsfængsles.

Ifølge politiet blev urolighederne udløst af en fest, der begyndte på Sankt Hans Torv på Nørrebro omkring klokken 23, hvor omkring 300 mennesker spillede musik.

»Det gik fint, og vi fulgte dem på vej mod Nørrebros Runddel, og herefter udviklede det sig. Der blev kastet kæder op på el-ledningerne, så noget af lyset gik ud, der blev kastet tomater og æg mod politiet, malet graffiti på Assistens Kirkegårdens mur, og der blev startet flere bål,« siger Henrik Møller Jakobsen.

Flere containere blev trukket ud på gaden og sat i brand, men Københavns Brandvæsen fik hurtigt slukket ilden.

De unge var på gaden for at markere Reclaim the Streets, som er et arrangement, der tidligere har ført til uroligheder.

På en Facebook-gruppe med navnet »Aktionsuge 19« er udlægningen af nattens uroligheder, at politiet generede nogle unge ved en kebab-bar, og derefter udviklede det sig til »lidt optøjer og kampe med politiet«.

»Det står for deres regning, det kan jeg hverken be- eller afkræfte. Det har jeg ingen information om. Vi fulgte dem i starten på Nørrebrogade, og vi mente, de skulle have lov til at feste, selvom det var uanmeldt. Det gik fint nok op til Runddelen, men da de tog lyset, var det for meget. Jeg skal dog sige, at der gik nogle og ryddede op efter de andre, så det var ikke alle, der havde ballade i sinde,« siger Henrik Møller Jakobsen.

Der er ifølge Københavns Politi ingen meldinger om tilskadekomne i forbindelse med nattens uroligheder.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip