Endegyldigt VM-farvel for Danmark

Det danske fodboldlandshold har ikke længere en matematisk chance for at kvalificere sig til VM i 2014. Resultaterne i gruppe D flaskede sig ikke for Danmark.

Danmark var afhængig af nogle meget usandsynlige resultater i gruppe D, hvis toerregnskabet skulle flaske sig således, at danskerne kunne blive en af de otte bedste toere, som skal spille to playoff-kampe om at nå til VM.

For det første skulle Andorra tage point fra Ungarn. For det andet skulle Estland, som ikke havde noget at spille for, vinde på udebane over Rumænien. Og så skulle Holland vinde en storsejr ude over Tyrkiet.

Men Rumænien vandt 2-0 hjemme over Estland - og de tre point var nok til at sikre andenpladsen i gruppen, som med sikkerhed giver adgang til to playoff-kampe om at nå til VM.

Dermed kan Danmark i tilfælde af en andenplads i gruppe B ikke længere slutte som en af de otte bedste toere på tværs af alle grupper.

Rumænernes to mål blev scoret af Getafe-angriberen Ciprian Marica - det første på et straffespark efter en halv times spil og siden 2-0-målet 10 minutter før tid.

Det eneste af scenarierne, som var tæt på at gå op, var, at Holland vandt 2-0 ude over Tyrkiet. Men ikke engang den sejr var stor nok i den yderst teoretiske kabale, som skulle gå op i det meget spinkle danske VM-håb.

Arjen Robben og Wesley Sneijder scorede for Holland, som på forhånd var klar til VM efter ni sejre og en enkelt uafgjort kamp i hele VM-kvalifikationen.

Ungarn vandt 2-0 hjemme over Andorra på to mål af Nemanja Nikolic seks minutter inde i anden halvleg samt et kvarter før tid. Andorra fik udvist Moises Nicolas få minutter før tid.

/ritzau/

Dagens Gossip