Endelig fik Spanien en VM-sejr: Australien slået 3-0

23/06/2014

Det spanske landshold kunne mandag aften rejse hjem fra Brasilien med en lille oprejsning efter et miserabelt VM.

Efter nederlag til Holland og Chile i de første gruppekampe lykkedes det at slå Australien med 3-0, hvilket betyder, at de forsvarende verdensmestre slutter på tredjepladsen i gruppe B foran netop australierne.

David Villa, Fernando Torres og Juan Mata scorede målene for de spanske stjerner, der har været VM-turneringens måske største skuffelse.

Landstræner Vicente del Bosque havde foretaget en mindre udrensning i startopstillingen i forhold til de to første kampe. Hele syv ændringer var der på det spanske hold i forhold til nederlaget mod Chile for fire dage siden.

Fernando Torres og David Villa fik chancen i front i stedet for Diego Costa, mens udskældte Iker Casillas var røget på bænken til fordel for Pepe Reina.

På en noget billig baggrund fik spanierne sat spillet og skabt et stort antal chancer. Der tegnede sig hurtigt et billede af, at verdensmestrene ville slutte VM med en sejr.

Efter 35 minutter kunne Australien ikke længere holde stand, da Andrés Iniesta lagde bolden ud i højresiden til Juanfran. Inde foran mål stod David Villa helt fri og med hælen fik han drejet bolden i mål til 1-0.

2-0 målet kom efter 70 minutter, da Iniesta endnu en gang lagde en perfekt aflevering. Denne gang til Fernando Torres, der nemt lagde bolden forbi den australske keeper. Lidt senere slog indskiftede Juan Mata sejren fast.

Australien havde ikke meget at byde på uden den hyperfarlige angriber Tim Cahill, der var i karantæne mod Spanien.

Holland vandt gruppe B med ni point foran Chile med seks point. Spanien fik tre point, mens Australien tabte alle tre gruppekampe.