Endelig vedtaget: Langt strengere straffe for dyremishandling

Skrevet af Morten Larsen

02/06/2016

Dagens topnyheder

Et flertal i Folketinget har netop vedtaget regeringens lovforslag, der hæver strafferammen for både bøde- og fængselsstraffe i de grovere dyreværnssager.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelse og oplyser, at de strengere straffe gælder sager, der handler om mishandling af dyr, grovere uforsvarlig behandling af dyr og sager om gentagne tilfælde af uforsvarlig behandling af dyr.

Eksempelvis fordobles strafferammen for mishandling af dyr. Før var straffen fængsel i op til et år, nu stiger den til fængsel i op til to år.

Læs også: Skjulte optagelser afslører grotesk dyremishandling på økologisk slagteri

- Alle har en forpligtelse til at passe på de dyr, de anskaffer sig – hvad enten dyrene bor i en stald eller har hjemme i stuen. De, der ikke er deres ansvar bevidst, skal meget klart have at vide, at vi ikke tolererer misrøgt af dyr. Det gør vi med det lovforslag, som Folketinget nu har vedtaget, hvor vi fordobler straffen for dyremishandling, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Som en del af lovændringen bliver straffen skærpet yderligere i sager, der omhandler dyr i offentlig tjeneste, herunder politi- og narkohunde.

- Det er en kerneprioritet for Dansk Folkeparti, at dyrene i Danmark skal have det godt og bliver behandlet ordentligt. Der findes jo eksempler på sager, hvor dyr er blevet udsat for vold og overladt til sig selv i længere tid uden mad og drikke. Dyremishandling og vanrøgt er en alvorlig sag, og straffen skal matche forbrydelsens alvor – det kommer den til nu, også når det gælder vold mod dyr i tjeneste, siger dyrevelfærdsordfører Karina Due fra Dansk Folkeparti.  

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler: