Endnu to chefer fyres efter sag om udsatte børn i Odense

Først røg direktøren for Børn- og Ungeforvaltningen, og nu er yderligere to chefer i Odense Kommune blevet opsagt som konsekvens af sagen om kritisabel sagsbehandling af udsatte børn og unge.

I en pressemeddelelse fortæller kommunen, at både den øverste chef for det specialiserede børneområde og en afdelingschef er fratrådt som følge af den redegørelse for sagsforløbet, der er blevet foretaget.

Derudover har en tredje leder fået en advarsel.

- Vi kan ikke acceptere, at der sker planlagte og systematiske lovbrud. Derfor har redegørelsen fået så alvorlige personalemæssige konsekvenser, siger konstitueret administrerende direktør i Børn- og Ungeforvaltningen, Poul Anthoniussen.

En ekstern redegørelse har påvist, at der skete systematiske overtrædelser af lovgivningen i Børn- og Ungeforvaltningen tidligere i år.

Kommunens socialrådgivere fik besked på at lukke 180 sager om udsatte børn senest 1. september, fordi der skulle spares penge.

89 sager blev lukket, men er nu blevet genåbnet som følge af redegørelsen.

De to afskedigede chefer får løn i henholdsvis et halvt og et helt år efter deres opsigelse, og det koster kommunen 1,3 millioner kroner i ekstra lønudgifter.

Derudover har det kostet 4,5 millioner kroner i godtgørelse at opsige den tidligere administrerende direktør i Børn- og Ungeforvaltningen, Peter Pietras.

Derfor skal kommunens børn- og ungeudvalg tage stilling til, hvordan økonomien for 2015 kan bringes i balance.

/ritzau/

Dagens Gossip