Endnu en belgier sigtet for at planlægge terror i Frankrig

Skrevet af admin

02/04/2016

Mest læste i dag

En tredje mand er sigtet af de belgiske anklagemyndigheder for at planlægge et angreb i Frankrig. Det skriver Reuters.

Der er tale om en 33-årig mand med initialerne Y.A., der blev anholdt torsdag.

- Han er blevet sigtet for at have deltaget i en terrorgruppes aktiviteter, skriver de belgiske myndigheder lørdag i en meddelelse ifølge AFP.

To andre er tidligere blevet anholdt for at planlægge terror og er i de belgiske myndigheders varetægt.

Sagen udspringer fra anholdelsen af Reda Kriket, der blev anholdt i Paris i sidste uge efter fund af hjemmelavet sprængstof og automatrifler i hans hjem.

Franske myndigheder har fortalt, at de ikke ved, hvad præcist målet for det planlagte terrorangreb var.

Men franskmændene mener, at der har været tale om en "umiddelbart forestående" og "ekstremt voldsom" handling.

Det er fire måneder siden, at Frankrig blev rystet af flere koordinerede angreb i hovedstaden, Paris, hvor 130 mennesker blev dræbt.

Kriket blev sidste sommer i den belgiske hovedstad, Bruxelles, fundet skyldig i at være del af et netværk, der rekrutterer jihadister. Han blev idømt 10 års fængsel in absentia.

Reda Kriket menes at have spillet en nøglerolle i finansieringen af netværket med penge, som han har fremskaffet ved røverier og salg af tyvekoster.

Blandt dem, som rejste til Syrien gennem netværket, var to af personerne bag angrebet i Paris 13. november - Abdelhamid Abaaoud og Chakib Akrou.

22. marts blev Bruxelles ramt af to angreb på henholdsvis lufthavnen Zaventem og metrostationen Maelbeek. Angrebene kostede 32 mennesker livet.

Belgien har længe været omtalt som et yndet sted for islamister, der kan holde sig skjult i indvandrertunge bydele i Bruxelles.

Det var tilfældet med Salah Abdeslam, der mistænkes for at have deltaget i angrebet i Paris. Kendt som "Europas mest eftersøgte mand" lykkedes det ham at holde sig skjult i Belgien i flere måneder, inden han blev anholdt få dage før angrebet i Bruxelles forrige tirsdag.

/ritzau/Reuters